diumenge, 24 de juliol del 2005

Narcosales

Fa dies que sento parlar de les narcosales. A favor i en contra, és clar.Els que les necessiten en volen una a cada cantonada i els que viuen a qualsevol cantonada les volen ben lluny. Fins aquí tot correcte i normal.Es indiscutible que els qui precisen aquest servei és lògic i humà que el puguin tenir al seu abast, doncs son persones amb una problemàtica important i no se'ls ha deixar abandonats com gosos.Però, i permeteu-me una gran demostració d'ignorància per part meva, no necessitarien els alcohòlics uns bars on poguèssin anar a emborratxar-se fins que el fetge els rebentés ? Amb personal sanitari, és clar, que vigilessin de que ningú begués alcohol de dubtosa procedència ni de baixa qualitat. Això també seria just.I els lladres ? Potser els caldrien uns quants bancs i farmàcies dispossats a ser atracats en qualsevol moment del dia oi ? Amb el seu corresponent personal que vigilès per la seva integritat, no fòs cas que algún desaprensiu els donès moneda falsa.I així amb una llarga tirallonga de persones amb problemes i malalties diverses que necessitarien uns establiments on poder desfogar les seves patologies. No vull ni pensar en quina mena d'equipament hauríem de crear per a els violadors o els maltractadors compulsius....Es per aixó que potser seria millor dedicar els nostres esforços (i els nostres recursos econòmics) en l'educació.Segurament invertint en educació ens estalviariem tota aquesta mena de debats.Ja us he dit i advertit que parlava des de la meva ignorància, que és molta, potser per això intento parlar des de el sentit comú.

4 comentaris:

marta navarro ha dit...

segurament com dius en el teu anunciat..el pitjor de tot es que hi ha molta ignorància...potser caldria que t informesis millor sobre les tasques que es duen a terme en les narcosales...abans de fer comparacions tan abusurdes com les que has fet...
una mica de sentit comú sisplau..

pep ha dit...

Si bé es cert que no estic informat al cent per cent de les tasques que es duen a terme a les narcosales, potser també fòra bo que et llegissis el meu bloc en els darrers 6 anys i potser entendries una mica el meu tarannà. En qualsevol cas em sap greu si t'he ofés.
I de sentit comú en tinc molt més del que et pots arribar a imaginar.

Anònim ha dit...

El tema es que una narcosala compleix diverses funcions. En primer lloc apropa al consumidor, normalmente amb una addicció als serveis de salut. D'altra banda garanteix els estris estèrils per evitar contagis així com la seva correcta recollida. Afavoreix una minima higiene i atenció sanitaria.
I bueno, recordem que quasi ninguna persona vol ser adicta a cap substància ni vol destruir la seva vida. Es la societat que hem construit entre tots que no garanteix ni les mateixes oportunitats ni unes situacions socials dignes per a tothom les que envia a moltes persones a situacions d'exclusió social i marginalitat.

pep ha dit...

Gracies pel comentari, llàstima que t'amaguis en l'anonimat....