divendres, 6 de maig de 2011

El llibre que no està escrit...

Doncs si. Resulta que una colla de persones (anava a possar arreplegats, però no he gosat) han tingut el valor i la barra, tot s'ha de dir, de publicar un llibre que resulta que per poder-lo llegir te l'has d'escriure tu mateix.
El que sentiu i llegiu ara mateix. Pel que vaig veure a la presentació una colla d'enigmistes i enigmistesses, gent amb poca feina pel que es veu, han recollit, triat, garbellat i ordenat més de 1000 enigmes verbals i els han imprés en un llibre que has d'omplir tu mateix (recomanen que amb llapis, per poder esborrar les respostes i tornar a aprofitar el llibre, els catalans som així) i embolica que fa fort.

I encara hi ha més, resulta que la majoria d'autors o coautors com ells van demostrar que els agradava anomenar-se, resulta que ni tant sols son gent de lletres (publicistes, empleats de banca, biòlegs o químics (ara no n'estic segur) i altres individuus pseudonumèrics).

Pel que sembla tot va començar instigat per l'inefable Màrius Serra i els seus Enigmàrius, que jo segueixo gairebé des de el primer dia i que encara no he guanyat mai el pla d'estalvi de 100 € que ofereixen de premi ( cosa que em fa sospitar de la netedat del concurs. Ai!!! Si ho sabés en Mourinho és fàcil que que preguntés per què).

I resulta que a més han fet un grup de Facebook (mira que es difícil d'escriure amb lo senzill que seria dir-ne feisbuc) i de tant en tant fan trobades, potser en l'intimitat potser en la il.legalitat, no està massa clar encara.

I per posar-hi la cirereta, resulta que en aquest grupúscol pseudoclandestí també hi ha infiltrats d'una altra facció hiperrevolucionaria anomenada Relataires en català (on casualment també estic mini embolicat).

Arribat a aquest punt i avergoniyt-me de la meva exposició només puc dir a tota aquesta gent :
VOSALTRES LES TENIU TOTES, de 7 lletres....

_ _ _ _ _ _ _


4 comentaris:

Carme ha dit...

No sé si n'encertaria ni una... encara que m'agraden els enigmes i els enigMarius, però em costen molt d'encertar.

Bé la teva sí, eh? me la sé! :)

De tota manera GRÀCIES, per la informació!

nuriagau ha dit...

Una irònica crònica escrita amb simpatia.
Gràcies, Pep.

Núria

Portes i finestres de la Neus ha dit...

Es pot usar com a llibre de consulta? Potser em serviria com a eina d´aula pels meus alumnes? No acabo d´entendre com el pots omplir amb les teves històries si ja té els enigmes verbals que dius. A mi el Màrius aquest m´agrada el que diu...però vaja, ningú és perfecte!

Gràcies!!!

Neus "Portes i Finestres"

pH ha dit...

Al llibre hi ha els enunciats dels enigmes i cal omplir les respostes.Al final del llibre hi ha tots els enigmes resolts. Crec que pot ser una bona eina (i divertida) per a els alumnes el fet de "buscar" paraules a partir de les definicions.