dijous, 30 de maig de 2013

Shiatsu ( o com s'escrigui....)

Doncs bé, com anàvem dient ahir (que em sembla que va dir algun mestre després d'estar uns quants anys tancat a la presó, i que no recordo qui era ni quan ho va dir...), ha arribat l'hora de tornar a ressuscitar per enèsima vegada aquest blog o bloc o com es digui.

Una de les coses que em quedaven per provar en aquesta vida, de la llarga llista que encara tinc, era la del shiatsu. Sempre m'havia fet gracia experimentar que passava amb un massatge d'aquests.
Shiatsu, una paraula que m'evoca l'esperit oriental, una llunyana cultura desconeguda pels occidentals i una experiència que m'imaginava amb un xinès (o japonès, mai ho he tingut massa clar) fent-me tota mena de torsions, contorsions, trepitjades i maniobres articulars i musculars damunt del meu cos.
Finalment, fa uns dies, va arribar el moment de provar-ho. M'adreço a un senyor menut, amb unes faccions que tenien una retirada als orientals però que no acabaven de ser-ho, i ell em pregunta en un perfecte català :
- A on li fa mal ?
Jo li responc que sobretot aquí (sóc propens a patir dolors cervicals) i darrerament aquí (una tendinitis de colze d'alló més empipador).
- Cap problema - em diu - segui...
Immediatament va començar a pitjar amb el seu colze al damunt de les meves castigades cervicals, fent-me acotar el cap fins que la barbeta em va tocar el pit. Va continuar amb un recargolament de braços,espatlles i mans i va acabar recomanant-me que jo mateix em pitgés entre el dit polze i l'índex, per alleujar la tendinitis.
Masegat i adolorit, però content per l'experiència li vaig donar les gracies i no vaig poder estar-me de preguntar-li d'on era, comentant-li que parlava un català excel·lent.
- Sóc esquimal - va respondre amb humilitat i somrient.
El vaig felicitar i ens vam acomiadar cordialment.

Després tot rumiant amb l'experiència viscuda, vaig pensar :
- I de quin país son els esquimals ? 


   

3 comentaris:

Salvador Macip ha dit...

Ben retornat!

Nota històrica: el dicebamus hesterna die és de http://es.wikipedia.org/wiki/Fray_Luis_de_Le%C3%B3n (quines coses recorda un de l'escola...)

Nota política: els esquimals poden ser d'almenys 8 països diferents.
http://en.wikipedia.org/wiki/Inuit

pH ha dit...

Gracies Salvador ! No sé que seria de la meva vida sense tu !!! :-)

b.a. ha dit...

Si et funciona fantàstic però de tota manera, si et queden tantes coses per provar, que segur que són moltíssimes, potser que et decantessis per les que no posin en (massa) perill la teve integritat física.
A veure si aquest cop retornes per a quedar-te!