dilluns, 1 de març de 2010

Ja n'hi ha 100 !!!!

Com que no sabia que dir en aquest post nº 100, tindré la gosadia d'aconsellar-vos unes quantes respostes per quan us truquen indiscriminadament els empleats del telemarketing de les diverses companyies telefòniques.

Per començar us diré que jo creia que aquestes companyies (totes), anaven cercant números de diverses bases de dades o bé d'alguna cosa similar. Doncs es veu que no. El passat mes de desembre em vaig donar d'alta en una companyia concreta, aprofitant una de les ofertes del moment. Inocentment vaig pensar que com a mínim les altres companyies necessitarien un temps per a localitzar el meu número i començar a bombardejar amb les seves agresives ofertes. Doncs no va ser així. La primera trucada que vaig rebre a casa quan encara no feia ni 48 hores que tenia línia va ser d'una companyia de la competència oferint-me el "lloro, el moro, el mico i el senyor de Puerto Rico".
Vist això i aquesta manca d'intimitat telefònica, vaig començar a rumiar respostes divertides per a treure'm del damunt les pobres telefonistes (ves a saber amb quina mena de contractes i condicions) que m'acosaven contínuament.

1ª opció - L'idioma - En diverses vegades m'he fet fort amb l'idioma. Ells pregunten en castellà i jo responc en català. La telefonista normalment et diu que no t'enten el que li dius, la gracia estar en contestar que tu tampoc l'entens a ella. És un problema de paciencia a veure qui penja primer. El que em va passara mi un cop va ser que quan vaig decidir penjar, la senyoreta de torn em va tornar a trucar dient-me (amb un to bastant elevat de veu) que jo ara un mal educat i un analfabet i que havia de saber que jo estava a "España" i havia de contestar en "español". I li vaig fer cas. Li vaig contestar enn un "español" més que perfecte : "Váyase a tomar por el culo" - li vaig dir pensant que ni el mateix Don Camilo José Cela ho hagués fet millor.

2ª opció - El teatre de l'absurd - Només detectar que la trucada es tracta d'una oferta telefònica cal dir immediatament : - "Perdone señorita, debe haber un error porque yo no tengo telèfono, en estos momentos me estoy duchando". El mes normal es que es faci un silenci i s'acabi la trucada.

3ª opció - L'humor negre - Per a persones sense massa escrúpols i amb un sentit de l'humor negre bastant accentuat, la resposta ha de ser : " Lo lamento, el titular de la linea acaba de morir violentamente y como comprenderá, ahora no podemos atender su llamada". Acostumen a demanar perdó i pengen.

4ª opció - Fer veure que ets un contestador automàtic com el que ells tenen als seus serveis d'atenció al client : Si quiere hablar con el titular pulse uno, si quiere pasar una oferta pulse dos, ....etc. A vegades fins i tot deixen anar algun renec quan s'adones que els estàs prenent el pel.

5ª opció - Fer veure que parles en japonés (o xinés, no ho acostumen a diferenciar). Es divertit veure (de fet escoltar) com s'esforcen en fer-se entendre en castellà, parlant més a poc a poc i cridant més (com si això servís d'ajut a un japonés per entendre el castellà)

6ª opció - El contraatac - És molt simple, només es tracta de dir que tu treballes a una companyia de la seva competencia i que t'agradaria fer-li una oferta. Mai no es deixen i fins i tot insisteixen que son ells els que han trucat per fer la oferta i no tu.

7ª opció - Fer-los creure que han trucat a un número de telèfon de línia eròtica (no ho he provat mai, però tinc ganes de fer-ho). Ja us ho explicaré.

8ª opció - No despenjar quan es veu que et truquen des de un nº ocult o privat. Segurament és la més senzilla, però no és tant divertit.

9ª opció - Dir-los que si de tot i voler-ho contractar tot i més. Quan et demanen les dades sempre pots donar les del teu pitjor enemic, les de Mariano Rajoy o insistir-los en que ets el Rei d'Espanya. Normalment no s'ho creuen i pengen.


10ª opció ( i darrera) - Intentar lligar amb l'interlocutor/ra, amb frases tant suggerents com : - I cuando terminas que haces ? A que hora sales? Tienes una voz muy bonita, seguro que tus ojos aun lo son más... Estudias o trabajas ? (Ai!!! que això és del segle passat....perdó), o el que us passi pel cap.

I dit això, començaré a rumiar en el 101........


8 comentaris:

Carme ha dit...

Ja veig que sóc molt avorrida, ja que sempre utilitzo l'estratègia de no despenjar si sé que són alguns d'ells.

Però he de reconèixer que n'hi ha de divertides i que m'agradaria provar si tingués una mica més de cara.

Xicarandana ha dit...

La 2, la 6 i la 10: senzillament magistrals!!!!!!!!!

SM ha dit...

Feliç centenari, pH! (per tu no passen els anys...). Em donen ganes de trucar a casa teva fent-me passar per un venedor, només per sentir-te fer un d'aquests numerets en directe.

llum ha dit...

També funciona bastant bé dir-los que precisament la setmana que ve te'n vas a viure a Tegucigalpa (o a Honbshswostrestown, ve a ser el mateix), i que allà no et podrien servir, o que t'acabes de quedar sense feina i t'agradari força agafar-ne una com la seva, que t'expliquin que has de fer. Per la meva condició de "gènere" jo solc dir-los que 'Los señores no estan en casa porquè estan dando la vuelta al mundo en velero y sólo DIos sabe cuando volverán...". Engegar-los a dida només serveix per a això que et va passar a tu, que tornin a trucar i et diguin pel cal baix "Vieja embustera!" (sic), "A este sitio se va usted" o coses similars. SI descobreixes com s'ha de fer perquè no tornin a trucar, més de quatre t'agrairem que ho diguis!

llum ha dit...

I encara m'he descuidat de dir-te que en conec un que va fer servia això de "la voz bonita" i va acabar casat amb l'operadora, o sigui que ves al tanto!!!!!!!

Frannia ha dit...

Molt bones totes les opcions, però a mi me passa com na Carme i acabo no despenjant simplement.
Una bona va ser la que va fer el meu pare: el van telefonar dient que li havia tocat una enciclopèdia. Ell, tot trist, li va dir a l'operadora, que se li acabava de morir l'ase i a veure si podia bescanviar l'enciclopèdia per un ase nou. Escoltar-la dir: "un momento, que se lo pregunto a mi jefa" va ser el millor de tota la trucada :)

Clidice ha dit...

a casa el sistema de la llengua és el que funciona. I si se'ls acut de dir-ne res la resposta invariable és: "però vostè vol vendre no? i no li han explicat allò de que el client sempre té raó?" i pengem.

Clidice ha dit...

ai! perdona! felicitats! :D