dilluns, 5 de setembre del 2011

Després de segar.............

Com gairebé sap tothom, els pagesos primer llauren el camp, després planten i quan la collita està al seu punt, seguen.
Amb el pas dels anys crec que la feina de segar ha canviat molt, com gairebé tot. Abans es segava a mà i els pagesos s'esllomaven sota el sol. Després van arribar les segadores mecàniques i més endavant unes altres que fins i tot, a mida que segaven anaven separant el gra de la palla i feien unes boniques bales de palla tetraèdriques que apilaven ordenadament com si fòssin gegantines peces d'un Exin Castillos ecològic.
D'uns anys cap aquí aquestes bales de palla costen de trobar i sovint ens troben els camps plens d'una mena de cilindres gegantins, que possant-hi una mica d'imaginació podrien ser immenses fitxes de parxís.
I sovint els qui no som de pagès ens ho mirem amb un posat entre fascinació i expectació, meravellats del que son capaços de fer els pagesos amb un munt de palla i una màquina.
Ja fa dies que al vell mig de la plana d'Osona, un enginyòs pagès fins i tot ens ha indicat quina ha de ser la nostra exclamació quan ens aturem al davant de la feina ben feta. I no podem evitar exclamar......


4 comentaris:

llum ha dit...

AH...

Carme Rosanas ha dit...

L'any passat, precisament a Osona també, hi havia un camp amb les rodes de palla disposades en forma de cor... que ocupava tot el camp. Un pagès enamorat o potser molt creatiu... com aquest.

OH, que bonic! :)

pep ha dit...

Pel que m'han dit la gent de la zona, és el mateix pagés que cada any fa una mena d'obra d'art amb les bales de palla. Ja m'havien parlat del cor però jo no el vaig arribar a veure.

Peròquèdius! ha dit...

és el que té la boira de la plana de Vic... els pagessos perden l''oremus'!