divendres, 12 de juny del 2009

Qui va ser primer Obèlix o Jean Nouvel ?

Ara que ja ha passat la febrada de la descoberta del menhir de Mollet, ja podem reflexionar una mica amb desconeixement de causa.
Ara que els polítics ja s'han entretingut guanyant tots alhora les eleccions europees i s'han despenjat les medalles de la troballa del mehir i tornen a la seva activitat habitual (és a dir a rumiar com poden continuar enganyant a la gent).
Ara ja podem dir tota la veritat i només la veritat sobre el menhir de Mollet.

Que tingui sis mil o cinc mil anys, la veritat és que tant és.
Que medeixi 6 metres i pesi sis mil quilos, la veritat és que tant és.
Que se'l quedi la Generalitat i a Mollet hi deixin una burda còpia de porexpan clavada al bell mig de la darrera faraónica obra municipal, la veritat és que tant és.
Que originàriament la vagi portar l'Obèlix (o algun dels seus amics) la veritat és que tant és.

Ara que no haguem estat capaços de veure que Jean Nouvel ha fet un viatge astral fins al Mollet de la prehistòria i hagi aprofitat el disseny del menhir per a fer una de les seves obres més espectaculars, això si que és important.




De l'obra de Jean Nouvel s'ha dit de tot : que si té forma fàlica (la gent en diem de "polla" i ens quedem tant amples), que si sembla un consolador, que si és un pintallavis i els més fins diuen que té forma de bala....
Però el que encara no ha dit ningú (i aprofito aquest espai per a ser el primer en fer-ho), és que la torre Agbar de Jean Nouvel te forma de menhir de Mollet.

Us imagineu quanta pasta ens deu aquest "paio" només de drets d'autor ?


3 comentaris:

Salvador Macip ha dit...

Doncs no me n'havia adonat! Jo crec que teniu possibilitats si el denuncieu...

Josep ha dit...

És nota que el Jean Nouvel és un gal.

I que són folls, els arquitectes.

Friks Vaporup ha dit...

Només una reprimida que n'ha vist molt poques pot dir que la torre Agbar té forma de "polla". La semblança més encertada que li havia trobat fins ara era la d'un supositori gegant, una imatge bastant desagradable per a un disseny que trobo prou atractiu. A partir d'ara ja podré dir que sembla el menhir de Mollet. Gràcies!