diumenge, 6 de setembre del 2009

Horòscop (ssssss)

Aquest matí, i com gairebé tots els matins de la meva vida des de fa un munt d'anys, he comprat el diari i abans d'arribar a casa ja m'havia llegit l'horòscop.
Vint segons més tard ja no recordava el que hi deia, però el cas és llegir-lo cada dia i ràpid si pot ser.
I no és que hi cregui massa en això de l'horòscop, es que em fa gràcia, com tantes d'altres coses. Però avui, no sé per què hi he pensat una mica més que d'altres dies. No en el que em deia, sino en tot l'entorn que gira al voltant del món dels horòscops i altres ciències endevinatòries.

Sempre m'ha fet gràcia, per exemple, que quan algú et coneix o t'acaba de conèixer, tard o d'hora acaba sortint la fatídica pregunta :
- I tu de quin signe ets ?
La gràcia està en que responguis el signe que responguis sempre et diuen:
- Ostres (els mal parlats diuen Hòstia!!) que fort !!! - o bé - Suposo que no seràs com "x" que també és del teu signe - o qualsevol altre bajanada.

Aquest estiu, al matí mentre escolto la ràdio, he sentit un periodista d'aquests suplents que fan el que poden ( i sovint el que poden és ben poca cosa) que s'entretenia en llegir cada dia l'horòscop d'un signe determinat des de dos diaris diferents. Evidentment el que deia un i l'altre no coincia de cap manera. Això m'ha fet pensar en que en la meva joventut, quan jo feia un programa de ràdio (que portava per títol "Quan les oques van descalces..") també feia una secció de horòscop i evidentment em limitava a llegir, crec recordar, el de La Vanguardia. Que per cert estava escrit en castellà i jo traduia simultàniament mentre el llegia per antena. De tant en tant, no ens arribava el diari en qüestió, aleshores, un servidor de tots vostés, tenia la barra i desvergonyiment d'inventar-me l'horòscop dels dotze signes improvitsant sobre la marxa.
El més fort va ser un dia que em va trucar una senyora i em va demanar d'on treia l'horòscop doncs tal i com va dir ella : - La setmana passada ho vas clavar tot, i tot, i tot.
Va resultar que la setmana anterior m'ho havia inventat de cap a peus.......

Seguint amb les meves reflexions, aleshores m'he adonat que jo nemés em miro el meu horòscop segons el zodíac occidental. Automàticament li he encarregat al senyor Google que em busqués alternatives i he trobat que també soc :

De l'horòscop xinès - Tigre
De l'horòscop celta - Caña / Ngetal
De l'horòscop azteca - Ciervo
De l'horòscop àrab - Guima o daga àrab
De l'horòscop hindú - Vrischica / Angaraka
De l'horòscop gitano - Daga
De l'horòscop de l'alquimia - Plata
De l'horòscop de la numerologia - El 2
De l'horòscop maia - Lechuza / Moan
De l'horòscop indi - Serp
De l'horòscop Egipci - Osiris
I per fi de l'horòscop occidental - Escorpí (Hòstia que fort!!!!)

Crec que obriré una secció nova que es dirà "Els horòscops d'en pH", per què tots plegats em pugueu conèixer una mica millor, o no......

4 comentaris:

Clidice ha dit...

No et queixis, que pitjor és ser Cranc com servidora. El primer que fan és mirar-te, arrufar el nas i dir: "ui! si que n'ets de rara si!" i tu que penses: "ta piiiiip mare va ser prou rara com per tenir-te capupiiiiiiip!". O encara ho deuen tenir pitjor els que són Verge a l'hora de dir-ho no? ^^

I bé, quan fas ràdio ja se sap, t'has d'acabar inventant cada cosa! :)

Frannia ha dit...

Hostia, què fort!! Em duc fatal amb els escorpins. Serà perquè hi tinc la lluna o no sé què. Per cert, coincidim en animal xinès. Som una boja, extravagant i rareta...sí, si, aquari.

pep ha dit...

Per a Clidice : diuen que els crancs i els escorpins es porten bé...;-))
Per a Frannia : en l'horóscop xinés diu que entre els tigres de fusta i els tigres d'aigua hi pot haver "bon rotllo"....Estàs segura que et portes fatal amb tots els escorpins ?

Salvador Macip ha dit...

Sabia que havies de ser Osiris! COnec un igual que tu que és un Osiris com una casa. Atenció, que els Osiris i els Ra no encaixen gens. Ho dic per si tens algun Ra a prop. A més, he llegit a algun lloc que aquest serà un mal any pels Ra que tenen noms que comencen amb vocal.

(Com veus, jo també tinc poders per fer horòscops improvisats... ;-))